Kari választások - első forduló

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Kari választások - első forduló
Kari választások - első forduló
Kari választások - első forduló
2012. október 10.

2012. október 8-9. között lejárt a kari választás I. fordulója.

Hétfőn és kedden, 2012. október 8-9. között zajlott a kari szintű választások első fordulója, amely a következő eredménnyel zárult:

  1. Hallgatói képviselet (október 8.), amely a diákok Kari Tanácsban (6 hely), illetve a Szenátusban (2 hely) való képviseletére vonatkozott, eredménytelen volt, mivel nem szavazott a diákok több mint fele (ez legkevesebb 486 szavazatot jelentett volna).

  2. Az oktatók szavazása (október 9.) a Szenátusban való képviseletre (4 hely) nyomán (58 érvényes szavazat volt) három jelölt (Dr. Dávid László, Dr. Imre Attila és Dr. Máté Márton) ért el szavazati többséget, akiket a Kari Szavazó Bizottság javasol a szenátori tisztségre.

Tekintettel arra, hogy a kari képviselet első fordulója nem hozott teljes eredményt, alkalmaznunk kell a Választási szabályzat 41. pontjának az előírását: „Ha az első fordulóban nem kerül betöltésre minden rendelkezésre álló hely, a betöltetlen helyekre, új jelöltállítások lehetőségével, második fordulót kell kiírni.”

Ennek érdekében 2012. október 12., 14:00 óráig a Kari felvételi bizottságoknál (oktatói képviseleti szavazóbizottság elnöke Balázs Mihály, hallgatói képviseleti szavazóbizottság elnöke Huszár László) le lehet adni az új pályázatokat (EuroPass CV, magyar nyelven), illetve a már pályázók meg kell erősítsék a második fordulóban való részvételüket. Ezután a pályázatokat kitűzzük a honlapra és a választási hirdetőtáblára.

A kari szintű választások időpontjai azonosak az első forduló időpontjaival, egy héttel az első forduló után:

  • Hallgatói képviselet  - 2012. október 15-én, a Szenátus teremben 8:00 és 20:00 óra között;
  • Oktatói képviselet  - 2012. október 16-án, a Szenátus teremben 9:00 és 17:00 óra között.

Kapcsolódó hírek:

Pályázati felhívás dániai részképzésre és ösztöndíjra
A Velux Alapítvány pályázatot hirdet dániai részképzésre és ösztöndíjra.

Megjelent a Miújság.zip októberi száma
Exkluzív interjú Orbán Viktor miniszterelnök úrral a MIÚJSÁG.zip októberi számában!

A gömböc története - Dr. Domokos Gábor akadémikus előadása a Sapientián
Dr. Domokos Gábor akadémikus “A gömböc története” címmel tart előadást a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar campusában 2012. október 9-én, 16 órai kezdettel, a 231-es teremben.

Óraadói állások 2012/2013-as tanévben - Német nyelv
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2012/2013-as egyetemi évI.félévére:

Tenderfüzet - számítástechnikai berendezés
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és HUmántudományok Kara nyílt versenytárgyalást hírdet különféle számítástechnikai...

Egyetem Napja
2012. október 3-án első alkalommal ünnepeljük meg az Egyetem Napját.

Meghívó egy fekete-fehér szülinapra
Egy évvel ezelőtt pattant ki a fejekből a MIÚJSÁG.zip ötlete. Néhány lelkes hallgató kezdeményezésének, és még több diák...

Medvetábor 2012
Negyedik alkalommal szervezik meg a Medvetábort, a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar egykori hallgatói 2012. október 19-21. között.

Szociális Ösztöndíj Pályázat 2012/2013 - I. félév
A 2012/2013-as tanév I. félévére szociális ösztöndíjat igénylő hallgatók 2012. október 8.-ig, naponta 11-14 óra között...

S veletek MIÚJSÁG?
Egy éves a Miújság.zip!

Hugh Loxdale előadás a Sapientián
Hugh D. Loxdale professzor 'Why are some insects rare? A philosophical perspective', címmel tart előadást a Sapientia Erdélyi Magyar...

Gólyatábor 2012 - iratkozás
Gólyák figyelem!

Tanévnyitó 2012
A 2012/2013-as tanévnyitó ünnepség 2012. szeptember 17-én, hétfőn, délelőtt 10 órakor kezdődik a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar koronkai campusában.

Összerázó 2012
Rögtön az évnyitó utáni napokban a HÖK ismerkedő játékokkal készül az elsőévesek számára.

Óraadói állások 2012/2013-as tanévben
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2012/2013-as egyetemi év I.félévére:

Neptun kódok, jelszavak átvétele oktatóknak, hallgatóknak
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a 2012/2013-as tanévtől új elektronikus rendszert vezet be a tanulmányok nyilvántartására, amelynek kezelésében a hallgatók, oktatók és a különböző felhasználói jogokkal rendelkező munkatársak egyaránt partnerek lesznek.

Gólyatábor 2012
Gólyatábor Elsődleges jelentése -> egy olyan rendezvény, melyet az elsőéves egyetemistáknak szerveznek, azzal a céllal, hogy megismerjék diáktársaikat, betekintést nyerjenek egymás tájjellegzetes kifejezéseibe (gazsó, megyek hozzád-megyek nálad, abonament, karolifer, "hogy még vagy" stb.).

Sapientia EMTE - választások
2012. szeptember 04. és december 30. között a Sapientia EMTE-n minden szinten a 2012-2016 időszakra szóló általános választások lesznek: rektor, rektorhelyettesek, dékánok, dékánhelyettesek, tanszékvezetők (departman igazgatók), szenátus tagok, kari tanács tagok és tanszéki (departman) vezetői tanács tagok.

Nyerj Félsziget jegyeket a Sapientiával!
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar hivatalos facebook oldalán találod a versenyfelhívást!

Újrafuttatott felvételi eredmények 2012
Alábbiakban megtalálhatók az újrafuttatott 2012-es felvételi eredményei.

Helyelfoglalással kapcsolatos információk
Felvitelizők figyelmébe! Fontos tudnivalók a 2012-es nyári felvételire való beiratkozás lezárta után itt találhatók.

Felvételi eredmények 2012
Alábbiakban megtalálhatók a 2012-es felvételi eredményei.

Idén is ott lesz a Sapientia Tusványoson!
Tudomány. Nem csak haladóknak. Ismét Tusványosra költözik az Egyetem 2012. július 24–29. között!

Felvételizők, figyelem!
Matematika vizsga vasárnap!

Tanársegédi állások a 2012/2013-as tanévtől
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara pályázatot hirdet tanársegédi állásra, meghatározott időre a 2012/2013-es tanév I. félévétől.

Anyanyelvoktatás - Nyelvi horizontok könyvbemutató
A Kolozsvári Akadémiai Bizottság Oktatási- nevelési és Pszichológiai Szakbizottsága és a marosvásárhelyi Református Kollégium...

Ballagás 2012
Idén is a már hagyományossá vált négy napos rendezvénysorozat keretén belül ballagnak a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar végzős hallgatói június 7-10. között.

Indul a Tájépítészmérnöki szak!
2012 őszén indul a Tájépítészmérnöki szak.

Akkreditálták a Kommunikáció és közkapcsolatok szakot!
Megkapta az akkreditációt a Kommunikáció és a közkapcsolatok szak, valamint az ideiglenes műkődési engedélyt a Tájépítészetmérnöki szak!

Elektronika szakbemutató
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara és az LPKF LASER & ELECTRONICS AG – Németország cég közös elektronika szakbemutatót tart a felsőoktatási intézmény koronkai campusában 2012. május 30-án (szerda), a 231-es amfiteátrumban.

Megjelent a Miújság.zip májusi száma
Megjelent a MIÚJSÁG.zip utolsó lapszáma ebben az évben, amelyben összegeztük az elmúlt egy év tevékenységét, de olvashattok a nemrég megszervezett ECN versenyről, és a Töredékek Fotóverseny kiállított fotóiból szervezett árverésről is.

Európai Egyetemek Börzéje
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem is képviselteti magát a 2012. május 24-én, Sepsiszentgyörgyön megszervezett Európai Egyetemek Börzéjén.

Pneumobil 2012
A Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Kar negyedszerre képviselteti magát a Prérifarkas, MechTech és PneuBullet csapattal, a 2012-ben ötödik alkalommal megrendezendő Rexroth Pneumobil versenyen (www.pneumobil.hu), ami már hagyománnyá vált Eger belvárosában.

ECN 2012
Az idén május 12-én kerül megrendezésre a Sapientia-ECN nemzetközi programozói és matematika csapatverseny.

Álláshirdetés - rendszergazda-ügyintéző
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara versenyvizsgát hirdet a következő állás betöltésére: - rendszergazda-ügyintéző

Álláshirdetés - távközlési labortechnikus
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara versenyvizsgát hirdet a következő állás betöltésére: - távközlési labortechnikus

Álláshirdetés - számítógépkezelői labortechnikus
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara versenyvizsgát hirdet a következő állás betöltésére: - labortechnikus

Véget ért a XI. TDK
Újabb sikeres rendezvényt tudhat maga mögött a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata!

XI. TDK a Sapientián
,,Tanulni annyi, mint szétszedni a világegyetemet kockáira és gömbjeire és spirálisaira- és újból összerakni magunknak.”(Bodor Pál) Ezzel a mottóval szervezi meg a XI. Tudományos Diákköri Konferenciát április 27-28. között a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata.

Barátunk, az adatbank
Bárdi Nándor, a Transindex Adatbank szakmai vezetőjének előadása

Rektorválasztás - tájékoztató nap
Ki jogosult a referendumon szavazni? Minden főállású oktató A hallgatók képviselői a Kari Tanácsból és Szenátusból

Tudományos előadás a gombákról a Sapientián
Dr. Rimóczi Imre és Dr. Benedek Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar Növénytani tanszékének oktatói a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar campusában Gasteromyceták- sztyeppi élőhelyű csillaggombák és nyelespöfetegek címmel tartanak előadást.

Fanuc robot beruházás a Sapientián
Egy Fanuc M-1iA robottal bővült a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara. Az M-1iA robot-sorozat ideális a kompakt elektronikai és mechanikai eszközöket gyártó iparágakban. A rendszer a Kar négy szakjának, a Mechatronika szak, Számítástechnika szak, Automatika és alkalmazott informatika szak, valamint a Számítógépes művelettervezés és gyártásirányítás szak oktatását hivatott támogatni.

Az “ismeretlen” Marosvásárhely
Marosvásárhely kevésbé ismert építészeti emlékeit és lakóinak életét veszi górcső alá Balás Árpád Pál, a Kántor-Tanítóképző Főiskola földrajz tanára 2012. április 19-én, 18 órától. A 90 perces vetített, képes előadásban porlepte történetekre, soha észre nem vett emléktáblákra derül fény a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar campusában.

XII. Nemzetközi Elektrotechnika verseny
Immár tizenkettedik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Komplex Elektrotechnikai versenyt, ezúttal ismét Marosvásárhelyen, 2012. április 13-15. között. Az Elektromaros Iskolaközpont által szervezett két szakaszos verseny gyakorlati részére a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar épületében kerül sor.

Áldott Húsvéti Ünnepet
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara Áldott Húsvéti Ünnepet kíván!

Sepsiszentgyörgyi középiskolások a Sapientián
Mini Nyílt Nap a Sapientián!

Elektromobil verseny 2012
A Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Kar másodszor képviselteti magát a ThunderBullet csapattal, a 2012-ben negyedik alkalommal megrendezendő Elektromobil versenyen, ami már hagyománnyá vált Miskolc belvárosában.

Gyászjelentés (temetésről információk) - Dr. Bege Antal
Fájó szívvel tudatjuk, hogy Dr. Bege Antal, a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar docense, a Matematika-Informatika tanszékének vezetője tragikus hirtelenséggel elhunyt szorgalmas és tartalmas életének 50-ik évében, március 22-én.

Gyászjelentés - Dr. Bege Antal
2012. március 22-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Bege Antal, a Műszaki és Humántudományok Kar Matematika-Informatika Tanszék vezetője.

Sajtótájékoztató - Akkreditációról
Sajtótájékoztatót tart a Sapientia EMTE akkreditációjáról, az intézmény ezutáni változtatásairól, a jövőbeni tervekről Dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora, Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke, valamint Dr. Székely Gyula, a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar dékánja.

Megvan az akkreditáció!
A képviselőház mai ülésén megszavazta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditálását. A döntés egy többéves akkreditációs folyamat lezárását jelenti.

Órarend 2011/2012 - II. félév
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar 2011/2012-es tanév II. félévi órarendje itt elérhető.

Óraadói állások 2011/2012-es tanévben
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2011/2012-es egyetemi évben:

Megváltozott vizsgaszabályzat
A Szenátus 2011. október 28-ikai ülésén jóváhagyta a Tanulmányi és vizsgaszabályzat módosítását az alábbiak szerint:

Újra programozói tábor
Immár második alkalommal szervezi meg a Programozói tábort a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományk Kar Matematika-Informatika Tanszéke december 16-18. között a segesvári Gaudeamus oktatási központban. A tábor legfőbb célja, a sapientias haladó programozók, a 2012-es Sapientia-ECN versenyre való felkészítése.

Örömhírrel Gólyabáloztak a Sapientiások
- Megkapta a Kertészmérnöki szak az akkreditációt - A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata 2011. november 24-én, tizenegyedik alkalommal szervezte meg a cirkuszi témát öltő Gólyabált, amelynek keretében értesültünk arról, hogy a Kertészmérnöki szak megkapta az akkreditációt.

Gólyabál 2011 - Circo Sapientia
Tűzfujó és kötéltáncos mutatvány, bohócok és idomított macskák, de porond mester és balett táncosnők is lesznek az idei, cirkuszi tematikát öltő Gólyabálon, amelyet a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara szervez 2011. november 24-én. Az előadás után a jó hangulatot az est sztárvendége, a Bikini együttes, valamint DJ.Andriss biztosítja majd.

Széchenyi emlékek nyomában Európában - kiállítás a Sapientián
Széchenyi emlékek nyomában Európábancímmel nyílik kiállítás a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar campusában. A megnyitó hétfőn, 2011. november 14-én lesz 11 órától a campus aulájában, majd ezt követően a szervezők szeretettel várják az érdeklődöket a 131-es teremben, ahol a kiállításról és a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület munkásságáról tartanak előadást.

Gyászjelentés
Őszinte együttérzéssel tudatjuk, hogy DR. MURVAI OLGA egyetemi tanár, életének 69. évében 2011. október 30-án elhunyt.

Szociális Ösztöndíj
Azok a személyek, akik szociális ösztöndíjat igényeltek, de nem teljes a dossziéjuk, azok a vezetőség döntése szerint 2011. október 20-ig még kiegészíthetik. További információkat a Dékáni Hivatalban a titkárságon lehet kapni.

Gólyatábor Kajakra
Idén a „Gólyatábor Kajakra" címet viseli a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyáknak szóló rendezvény. Mint minden évben idén is a Bogdán-tetőn lévő menedékház és környéke szolgál a három napos rendezvény otthonául.

Megemlékezés október 6-án
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara is részt vesz október 6-án az 1848-1849-es szabadságharc áldozataira való megemlékezésen a Székely vértanúk emlékművénél,Marosvásárhelyen.

Ingyenes orvosi ellátás!
A Sapientias hallgatók a 2011/2012-es tanévtől kezdődően ingyenes orvosi ellátásra két orvosi rendelőt is igénybe vehetnek!

Ösztöndíj-OTP számla
Azok a személyek, akik bármilyen nemű Sapientias ösztöndíjat kapnak, kaphatnak majd, kötelesek a Tudor negyedbeli körforgalomnál levő OTP Bankfióknál számlát nyitni. További információkat a Dékáni Hivatalban kaphattok.

Órarend 2011/2012 - I. félév
A 2011/2012-es tanév első félévi órarendje megtalálható itt.

Egyetemi hallgatókra vonatkozó belső rendszabályzat
Az alábbiakban található belső rendszabályban a Kar vezetőségi testülete (oktatók és diákok) azokat a civilizált együttélési alapszabályokat szándékozott rögzíteni, melyek a Karon tanuló diákok zavartalan, egymást megbecsülő, tisztelettudó magatartását biztosítani hivatottak.

Tanévnyitó 2011/2012
A 2011/2012-es tanévnyitó ünnepség 2011. szeptember 19-én, hétfőn, 17 órakor kezdődik. Rendezvényünket megtiszteli Markó Béla, miniszterelnök-helyettes úr.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign